Arvokonservatiivinen lietesammio

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat itse ja näiden vähemmistöjen yhdenvertaista asemaa edistävät eivät enää hyvään aikaan ole suostuneet nöyränä vaikenemaan, vaikka arvokonservatiivisista ympyröistä – yleensä uskonnollistaustaisista – tällaista haluttaisiinkin.

Arvokonservatiiviset ovat samaan aikaan suoristelleet rivejään, ja tähän liittyy esimerkiksi esiin nostettu uskonnollis-konservatiivisten ja nationalististen voimien liittoutuminen. Suomessa yksi tällaisista solmukohdista on Aito avioliitto ry. Siihen on kietoutunut huomattava määrä edellisiin kahteen ryhmään liittyvää – niin kotimaasta kuin maailmaltakin. Aito avioliitto ry on myös määrätietoisesti pyrkinyt viestinnässään häivyttämään yhteyksiään uskonnollisuuteen ja esittämään itseään uskonnollisesti muuna kuin ”kristillisenä järjestönä”.

Kotimaasta tähän arvokonservatiiviseen verkostoon kuuluvat esimerkiksi puolueista Kristillisdemokraatit ja Perussuomalaiset sekä molempien äänenkannattajamediat. Samoin tuohon yhteyteen kuuluu ns. vaihtoehtomediaa: MV-lehti, Oikea Media, Homma-foorumi ja monenlaista muutakin. Näitä tukevia äänenpainoja kuuluu eräistä konservatiivisemmista uskonnollisista herätysliikkeistä.

Kansainvälisesti verkostoon liitetään sellaisia yleis- ja erisnimiä kuin Agenda Europe, Äiti, isä ja lapset – Eurooppalainen kansalaisaloite, La Manif pour Tous, Iona Institute, Mass Resistance, Coalition for Marriage, The World Congress of Families (WCF) ja monia muitakin kansainvälisiä ja paikallisia uskonnollis-konservatiivisia toimijoita.

Etenkin hlbti-aihepiirin kohdalla toimintamuotona on tahatonta ja tahallistakin ennakkoluulojen levittämistä. Tahallisuudesta esimerkkinä pride-tapahtumien demonisoinnissa kierrätettävä kuvamateriaali. Erityisen huolestuttavaa on tuki ns. eheytysideologialle. Lasten oletettuun etuun vetoamisella ratsastaminen on myös hyvin yleistä. Tyypillistä on myös uhriutuminen ”sananvapauden rajoittamisen” vuoksi, tosin ilmiselvää on, että sananvapaus-käsite on jäänyt tällöin ymmärtämättä.

samimollgren
Sitoutumaton Helsinki

Helsinkiläinen, näköjään jo keski-ikäinen, tilanteen mukaan konservatiivinen tai liberaali homo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu